SZCHPH
SZCHPH
Majstrovstvá OZ a ich hodnota

Autor: Milan Blahovský

Majstrovstvá OZ a ic...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

JT
Jozef Toporcer
07.01.2011, 22:16
Ukončime to tak nech si myslia všetci chovatelia že prave ich OZ je ta ktora je najsilnejšia na SK. A JE TO V POHODE
PG
Peter Grék
07.01.2011, 09:42
Zdravím pán Toporcer, nič v zlom, možno ste tú moju narážku zle pochopil, ja som nespochybnil kvalitu OZ SNV, ale Váš výrok že je tam 20 ľudí ktorí reálne bojujú o GM!!! Citujem (Vás):"v našej je ich 20 čo maju realnu šancu stať sa GM-OZ toto je konkurencia!!!!!!!) Fakty: 1 Lesnický Jozef Sp.N.Ves Sp.Nová Ves 7591 2 Zeleňák Peter Smižany Smižany 7316 3 Špiner Ján Sp.Podhr. Studenec 1 7116 4 Blahovský Milan Sp.Podhr. Štúrova 2 7080 5 Pigeons team Duľa Odorín Olcnava 6931 6 Vladimír Vernarský Smižany Smižany 6685 7 Ján Čurilla Richnava Kaľava 53 6408 8 Vantroba Martin Sp.N.Ves Muránska 16 6293 9 Kešelák Mikulas Sp.Podhr. Bijacovce 6283 10 Barabas Vladimír Sp.Stvrtok Sp.Štvrto 6215 11 Ing.Fábian Vladimír Sp.Podhr. Kúpeľná 43 5674 12 Nagy Ján Richnava Sp.Vlachy 5653 13 Stieber Miroslav Levoča Ovocinárska 4 5381 14 Kečka Štefan Sp.N.Ves Sp.Nová Ves 5189 15 Broško Dušan Smižany Smižany 5062 16 Dianovský Marián Sp.N.Ves Sp.Nová Ves 4904 17 Čech František Richnava Richnava 4822 18 Mulik Vladimir Sp.Podhr. Sp.Podhrad 4817 19 Kalafut Juraj Sp.N.Ves Markušovce 4690 20 Dunčko Ján Sp.Stvrtok Sp.Štvrto 4375 Úsudok nech si spraví každý sám... A k tomu ďaľšiemu: Na tento spôsob arogancie posudzovania kvality holubov ostatných OZ niektorými spišskými chovateľmi som si už viac menej zvykol a už to tak neprežívam, myslím si svoje. Pre istotu ale uvádzam že medzi tými mojimi pár vdovcami sedí aj víťaz regionálneho Chomutova (PP+KK+SNV) a jediný holub čo som ho pravidelne nasadzoval na Nemecká sa stal v minulom roku 2.ESO KDTVR. Kto ma pozná vie, že sa konkurencie a regionálnych pretekov nebojím - veď aj preto lietam v OZ Kežmarok... Snažím sa lietať na koeficienty a pri regiónoch môžem využiť viaceré výsledky. Aj ja považujem OZ SNV za jednu z najsilnejších OZ na Slovensku, mám v nej veľa kamarátov a mám k nej skutočne pozitívny vzťah. Minulý rok OZ KK hľadala nové smery vypúšťania - zmenila smer pretekov na južnejšie trate a aby naplnila kapacitu auta začala kooperovať s OZ LM - to bol jeden z dôvodov prečo v regióne nebola. V tomto roku viem že spoločné preteky na DT a SDT sú pripravované. Krátke a stredné trate sú ale posudzované inak - rozhodovanie o spoločných pretekoch v regiónoch je vecou konferencie a vyjadrenia vôle väčšiny chovateľov. Ak sú oni presvedčení o tom, že vytvorený región je pre nich neobjektívny, logicky také preteky nepodporia. Veď aj Vy by ste najradšej leteli len s OZ PP a OZ KK na ktoré máte výhodu, Sabinov Vám však už nesedí...asi prečo? Ale viem že nie ste sám, toto je prirodzená holubárska vlastnosť :-)))) Fakty: diskusia na stránke OZ CHPH SNV z 11.3.2010 marek laco: Prečo sa každý boji liatať z OZ Sabinov.Včom vidite problem. Veď holub vie kedy sa ma odpojiť od krdľa. J Toporcer reaguje:18.3.2010 (09:27)X Tu nejde o to či sa niekto boji alebo nie , ale poloha OZ Sabinov Teda smer sever, a OZ SNV od stredu na juh ich nepredurčuje nato aby mohli spolu lietať. Takyto rozptyl 120km. na dlžku a 50km. na širku nedava predpoklad na dobre dolety holubov, hlavne na najkratšich vzdialenostiach taketo preteky su veľmi neobjektyvne. Moja predstava oregione: OZ SB-PO-BARDEJOV a naš reg. SNV- KK-PP kedysi to boli dve oblasti OZ Poprad a Prešov Kladiem si otazku, prečo ten Sabinov sa stale trepe do našej OZ SNV Asi im budu z toho plynuť nejake vyhody ved ich holubniky stoja na konci regionu zdravim!! Pán Toporcer neberte to tak že som konfrontačný, len som reagoval nato čo ste napísali. pekný deň [%sig%]
PM
Peter Matalík
07.01.2011, 09:03
P.Toporcer.Ak je OZ SNV "najsinejšia" na Slovensku,prečo má strach lietať v sezóne 2011 s po,,,tým Sabinovom.KT+ST trate,keďste nás v sezóne 2010 okrem 2/dvoch/ pretekoch , na týchto tratiach vyprášili aj aj vďaka tomu máte úspechy v MS či holuba na Olymp.Odpoveď ,ktorú som na túto otázku dostal od Vašho špičkového chovateľa Citujem"Čo ak sa v roku 2011 zmení vietor?"mi nepripadá ,aby ste" rozťahovali ramená!"AJ V OZ SNV podobne aj u nás majú reálnu šancu na majstra OZ 5-6 chovatelia či Vás je 150 a nás 80 je to holý fakt a neviem či som to neprehnal!Stále ste tvrdili,že zo Sabinovom sa spoločné nedá závodiť/Tatry-vetry/.minulá sezóna ukázala,že je to možné.V našej ZO už máme 32 členov a je im jedno z akého smeru,alebo ským závodíme/viď preteky 2011/,rozhoduje cena za holuba nešpekulujeme.Tak ako napísal M.Blahovsky prebuďme sa zo snívania do reality!
LG
Ladislav Garamsegy
07.01.2011, 08:10
A zase zavist pan Toporcer.Skus si pozriet polohu Petrovho holubnika je takmer identicka ako ta tvoja cize prvy v doletovej zone.Tak to umenie asi bude v holuboch a u chovatela a nie Utek neviem kam.SUFURKY
ĽJ
Ľudovít Jančok
07.01.2011, 07:26
Zdravím Vás. Pán Toporcer nechcem Vás uraziť, ale napadla ma jedna príhoda z minulosti, ktorá sa práve hodí na túto tému. Prišiel ma navštíviť jeden priateľ chovateľ z Nového Mesta ktorý je uznávaný a obľúbený nielen celonárodne. Po prehliadke mojich holubov prehlásil , keby si bol u nás , ani v dvatsiatke by si nebol. Ja som len skromne odpovedal, že keby som s nim lietal, že by som mu natrhol..... Ale pri všetkej úcte a priateľstve, sme sa zasmiali a bolo. No ale stala sa taká vec, že sme sa skutočne na bojovom poli stretli zhodou okolností, ale po 2Otich možno aj viac rokoch. Porazil som všetkých veľkých maistrov a nie raz.No to len tak píšem pre spestrenie, a samozrejme z dobrým úmyslom. Nikdy nehovor nikdy, v tomto športe to platí dvojnásobne. Pán Toporcer dúfam len že som sa Vás nedotkol ak áno, prepáčte mi prosím. Len chcem týmto príspevkom povedať, že každý sa dá poraziť len treba byť pracovitý, a trpezlivý.Zdravím Vás . Ľudvik.
JT
Jozef Toporcer
07.01.2011, 00:32
Pan Grek-samozrejme že tomu verim je jedna znajsilnejšich OZ na Slovensku ak nie najsilnejšia vaše terajšie esa by sa v našej OZ stali iba priemernymi holubmi. Panovi Adamikovi musim dať za pravdu, že chovatelia si myslia že práve ich OZje to najsilnejšie a či mi to niekdo bude veriť alebo nie to už nie je podstatne len nechapem prečo OZ KK v ktorom je členom aj p. Grek utiekli zo spoločného regionu museli sme ich nahradiť Sabinovom a neuvažuju o tom ani toho roku kto vie asi prečo však p- Grek asi ta ich OZ bude najsilnejšia ale to si mysli každy však p. Adamik je to v pohode!!
AM
Anton Morvay
07.01.2011, 00:01
Pán Jančok, poslal som Vám e-mail aj tel.č. A tiež sa Vám nedá spať?
ĽJ
Ľudovít Jančok
06.01.2011, 23:56
A zasa píšem. Zdravím Vás. Pán Adamík ste realista a skúsený chovateľ, o tom neni pochýb. Ja by som vyhláseniu o 2Otich možných výťazov uveril, keby bodový rozdiel medzi nimi bol dákych lO bodov, ale nie jeden rok , aspoň 5 rokov po sebe nasledujúcich. Ale netreba nikomu brať ilúzie, zasa ani nie je dobre žiť príliš dlho v sebaklame, a pre to máme povinnosť našich priateľov včas prebudiť. Zdravím Všetkých.
PG
Peter Grék
06.01.2011, 23:40
Pán Adamík, súhlas. Sebadôvera v silu vlastného OZ zrejme pánovi Toporcerovi fakt nechýba :-). Horšie ak tomu skutočne aj sám verí. [%sig%]
VK
Vladimír Kostroš
06.01.2011, 23:06
Nové video na stránke.
ZA
Zdeňek Adamík
06.01.2011, 22:57
Pane Toporcer, to co jste tady plácnul o nějakých 20, kteří mají šanci a o tom že to je ta pravá konkurence, tak to si bohužel takto myslí každý o vlastním OZ! A to je také bohužel jablkem sváru a tím co OZ či OS brzdí na cestě k vzájemné spolupráci. Zamyslete se prosím nad tím. Smiřte se s tím, že Vám to nikdo neuvěří (i kdyby to byla pravda), tak jak to patrně nevěříte Vy jiným.
JT
Jozef Toporcer
06.01.2011, 21:50
Pan Luhovy musim iba s vami suhlasiť každy nech sa prikryje takou perinou na aku ma!!!
ML
Miroslav Luhovy
06.01.2011, 21:39
malo tam byť: Niekto zatracuje KT , niekto DT.
ML
Miroslav Luhovy
06.01.2011, 21:38
p.Toporcer,tých OZ v CZ , ktoré majú viac ako 100 BODUJUCICH chovateľov je 10.Z toho zoznamu vypadá:Polabí,Brno,Č.Budejovice,Opava,Lidice a Peruť.Osobne si ale myslím,že je zbytočné niečo takéto porovnávať a riešiť. A čo sa týka témy,pre niekoho je majstrovstvo OZ všetkým,pre niekoho nie.Každý má možnosť výberu.Niekto zatracuje KT , nikto DT.Každopádne,ak chce niekto dosiahnuť úspech či už tam alebo tam,tak je za tým veľa roboty a odriekania si.A v podstate,keď je niekto majster oblasti,tak väčšinou má úspech aj jednotlivých typov pretekov a takisto aj v koeficientoch v športových kategóriach.
JT
Jozef Toporcer
06.01.2011, 21:14
Pri rozdeleni Ceskoslovenska sa delil majetok 2:1 takže vašich 16OZ :2=8 našich OZ. Tak že sme na tom jednak o jednu ste na tom lepšie - no a podľa mna sa konkurencia neberie podľa počtu chovateľov v danej OZ ale koľko špičkovych chovateľov v nej lieta zvyčajne je ich tak 2-4 v každejOZ no v našej je ich 20 čo maju realnu šancu stať sa GM-OZ toto je konkurencia!!!!!!!
IB
Igor Barbírik
06.01.2011, 18:27
Tie čisla ktoré uviedol pan Oravec je realyta. Zostalo 1449 chovatelov kolko z ních nasadzalo ?
ZA
Zdeňek Adamík
06.01.2011, 18:16
Aha, tu závorku jsem nedočetl, nicméně pro orientaci by to mohlo stačit (už se mi s tím moc nechce drbat). V té tabulce kterou jsem uvedl jsou chovatelé, kteří v loňském roce soutěžili, tedy nasazovali holuby. A proč někteří u Vás či u nás nebodovali pro to může být mnoho objektivních i subjektivních důvodů. Někde je zkrátka konkurence smetla, někde byli v ZS jen do potřebného počtu, atd. atd. Kdo to z nás posoudí, když mezi nimi nejsme? Mám požádat p. Milana B. ať to smaže?
ML
Miroslav Luhovy
06.01.2011, 17:53
Teraz ťa Zdenku musim poopravit.To hodnotenie podla p.Oravca boli bodujúci chovatelia,nie tí čo nasadili.Napr. OZ Zlin malo bodujúcich chovatelov 116 , alebo Polabí 76 namiesto 108.
ĽJ
Ľudovít Jančok
06.01.2011, 16:38
A zase Tí Češi...
ZA
Zdeňek Adamík
06.01.2011, 16:19
Podle mého názoru objektivní měřítko nenalezneme, neboť o Místra oblasti "bojuje" tak maximálně do 15% chovatelů, ostatní vlivem podmínek mistrovství, závodního plánu a vlastních možností chovu či finančních a zdravotních nemají už před zahájením závodní sezony nárok. A Oldo z počtu evidovaných, no nevím, evidovaní jsou i ti co žádné holuby nevlastní, nebo vlastní a nezávodí, jak tedy mohou ovlivnit hodnotu - bonitu Mistra OZ? Tak tedy jak to z pohledu p. Oravce vypadá v ČR: 1. Uherské Hradiště 192 2. Olomouc-Haná 162 3. Trutnov 142 4. Uničov 140 5. Hodonín 129 6. Pardubice 128 7. Zlín 125 8. Louny 118 9. Prácheň 110 10. Polabí 108 11. Brno 107 12. Č. Budějovice 106 13. Karviná-Ostrava 106 14. Opava 106 15. Lidice 105 16. Peruť 102 17. Valašsko 99 18. Vysočina 98 19. Praha 96 20. Domažlice 89 21. Svitavy 89 22. Bezkydy 86 23. Tábor 76 24. Třinec 73 25. Hlučín 72 26. Středočeské 67 27. Znojmo 67 28. Jižní Morava 66 29. Sever 65 30. Horácko 62 31. Jihlava 62 32. Klatovy 60 33. Brno-venkov 59 34. Plzeň 58 35. Karlovy Vary 57 36. Bílé Karpaty 54 37. Frýdek-Místek 50! Nad 100 závodících chovatelů v SK : 7 OZ v ČR: 16 OS.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.